lauantai 23. tammikuuta 2016

HÄVIKISTÄ HERKUKSI: TOMAATTIRIISI



Vielä yksi marttailu-tuotos edelliseltä viikonlopulta. Aiemmin viikolta keitettiin riisiä todella reilusti ja sitä jäi yli useampi desi. Viikonloppuna katselin riisikulhoa jääkaapissa ja mietin jaksaisiko siitä pyöritellä arancini-riisipalleroita vai tekisikö jotain muuta. Päädyin muuhun. Tomaattiriisi on maukas lisuke vaikka lihapullien kanssa, tällä kertaa nautittiin se broilerin paistipalojen kera. jotka jätettiin uuniin hautumaan luisteluretken ajaksi. Nälkä oli hurja luistinradalta kotiuduttua, mutta tällä se taittui herkullisesti.

Tomaattiriisi
1 sipuli hienonnettuna
1-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
400g purkki tomaatimurskaa
3-4dl valmiiksi keitettyä (edellispäivän) riisiä
1rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
Kuulota sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä. Lisää tomaattimurska ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes se hieman sakenee. Lisää riisit, mausta ja tarjoa mieleisesi proteiinin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti