keskiviikko 23. lokakuuta 2013

TUOKSUTERAPIAA: MAUSTEINEN BANAANIKAKKU


Aina välillä käy niin, että tulee ostettua hieman liian iso nippu banaaneja ja niistä jokunen jää pöydälle tummumaan. Itse olen aina tykännyt syödä banaanini hieman raakoina, joten vaikka tiedän tummapilkkuisten olevan makeampia, ei niitä tule sellaisena syötyä. Ja jos niitä banaaneita on pöydälle jäänyt, lapsilla on selvä banaaniähky ja niitä on turha siihenkään suuntaan enää tarjotella. Tytär pyytää jatkuvasti, että leivottaisiin yhdessä, joten tämän kertaiseen leivontahetkeen etsin ohjeen jolla päästään banaaneista eroon. Tämän kakun avulla on mukava alkaa virittäytymään jouluisiin tuoksuihin! Tytärkin mietti uunista leijailevien ihanien tuoksujen äärellä, että tuleekohan tästä sittenkin piparkakku :)

Aikaisemmin ylijäämäbanaanit on upotettu näihin vegaanisiin muffinsseihin.

Mausteinen banaanikakku
2 (luomu) kananmunaa
2½dl sokeria
100g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 (mielellään mustapilkkuista) banaania (n.2dl soseena)
2dl turkkilaista jugurttia
Kuorrutus
½dl kermaa
100g tummaa suklaata
Koristeeksi paahdettuja cashewpähkinöitä

Laita uuni päälle 175C asteeseen. Voitele rengasvuoka ja korppujauhota se. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit esim. haarukalla.  Sekoita voisulaan banaanisose ja jugurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa n.55-60min. Jos tuntuu että kakku tummuu liikaa, peitä se paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kuorruta kakku vasta täysein jäähtyneenä. Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes tastaista. Valuta suklaa kakun pinnalle. Koristele pähkinärouheella tai kokonaisilla pähkinöillä.


 


12 kommenttia:

  1. MMm,voinkin kuvitella ne tuoksut.Itse tykkään enemmän kypsistä banskuista,jotka yleensä menevät smoothieihin tai raw-jätskiksi. Nyt on muhimassa banaaneista yksi juttu,mutta kestää 3 viikkoa ennenkuin on valmista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa mauteissa on ihana tuoksu! No joo, kypsiä niiden banaanien pitää olla kaikessa leipomisessa ja smoothieissa jne, mutta jos syömällä syön pelkkää banaania, niin silloin mieluummin vähän raakana :) Siis mitä ihmettä sä olet tekemässä? Kuulostaa tosi jännältä :)

      Poista
  2. Tätä voisi kokeilla lasten kanssa :) Niin, ja piiiiiitkästä aikaa itsekin taas täällä blokimaailmassa. Meillä meni kesä taloprojektissa ja syksyn tullen aloitin koulun (yllätys yllätys, kokkikoulun). Mitäpä teille kuuluu, oletteko hyvin kotiutuneet uuteen kotiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, olipa kiva yllätys! Oonkin miettinyt, että mihin katosit, mutta onneksi ei siis mitään vakavaa, vaan pelkästään hyviä juttuja! Kokkikouluun - mahtavaa!! Sulta alkaakin sitten kohta saamaan ihan pro-vinkkejä, kivaa :) Meillä menee mukavasti ja hyvin on kotiuduttu, vaikka remontti on edelleen kesken.

      Poista
    2. Täällähän minä :) Hyvä kun olette kotiutuneet hyvin, mekin ollaan. Mitä nyt pihahommat jäi ensi kesään :) Onneksi tuli ymmärrettyä heti aluksi, että valmista ei tule koskaan, joten tehdään vähän kerrallaan. Nyt suunnitelmissa tehdä lastenhuoneen seiniin silhuetti-piirroksia lasten tykkäämistä jutuista (ratsastusta, skeittausta etc.)
      Meillä on kaikki seinät valkoisia joten ne on kuin tyhjiä tauluja :)
      Keittiössä muuten induktioliesi, sen kanssa opetellaan. Onko teillä jo köökki valmiina?

      Poista
    3. Totta, omakotitalossa tekemistä riittää aina! Kivalta kuulostaa seinäidea, tulee varmasti mieluisat lapsille. Induktio on ihana, kun se toimii niin nopeasti kumpaankin suuntaan! Meilläkin nyt ensimmäinen sellainen. Keittiö on kutakuinkin valmis, jotain loppuviilausta vielä kunhan ehtii... Täällä se on jos kiinnostaa http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/07/keittio-on-valmis.html?showComment=1382687055180#c3408384036287443583

      Poista
    4. Vain kaksi sanaa: Onpa upea keittiö ;)

      Poista
  3. Namm...suklaata ja banaania, mikä unelmapari :) erittäin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaani ja suklaa on kyllä mahtava makupari! Oletko koittanut nuotiolla banaanin sisään sulatettua suklaata? Ihanaa sekin :)

      Poista
  4. Oih, tulin vain kurkkaamaan sen pikaisen halloumipasta ohjeen, että mitäs siihen nyt tulikaan, mutta nyt rupesi tekemään mieli leipoa. Puuttuu vain ne banaanit - niin ja kuorrutuksen ainekset, mutta luulen, ettei tuo pahalta maistuisi ilman kuorrutettakaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, maistuu varmasti ilman kuorrutustakin, vaikka kyllähän se suklaa siihen sen tietyn lisänsä tuo... ;) Mutta voihan siitä kuorruttaa vaan osan sitten myöhemmin, siis jos jotain on vielä huomenillalla jäljellä! Laita porkkanaa banaanin sijaan, hyvää tulee niinkin :)

      Poista
    2. Mausteinen porkkanakakku on se tavallisin kakku, jota meillä leivotaan (ei tosin sitäkään liian usein), joten tämä piti nyt saada banaaneilla. Ostettiin eilen banaaneja, ja tyttö vaati, että pitää laittaa myös rusinoita (taas mietin, että kuinka kauas tuollainen 2 v jo kaiken muistaa; en tiedä, että hän olisi syönyt rusinaista kakkua sitten viime joulun). Nyt on kakku uunissa ja tuoksuu ihanalta. Kiitos inspiraatiosta!

      Poista