perjantai 27. syyskuuta 2013

HERKULLISET DAIM-MUFFINSSIT

 Tytär pyyteli pitkään, että leivottaisiin ja lauantaiaamuna ennen pohjoisten vieraiden saapumista, meillä olikin sopivasti aikaa. Muistin joskus mielessäni herkutelleeni Kinuskikissan Daim-muffinsseilla, ja niitä päätettiin nyt kokeilla. Olihan ne, herkkua. Makeita ja täyteläisiä. Erityisen hyviä vastapaistettuina. Suklaarouheen voisin ensi kerralla jättää poiskin, niitä ei juuri taikinasta syödessä huomannut. Mutta suklaasydän krokantteineen muffinssin keskellä oli hyvin makoisaa!


Daim-muffinssit
12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä
00aa2.JPG
1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.

2 kommenttia:

  1. Nämä on ihan meidän suosikkimuffinssit ja suklaa sydän juuri niin hyvää kuin miltä kuulostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että jäävät meidänkin suosikkilistalle. Ei tuota suklaasydäntä voi vastustaa :)

      Poista