maanantai 27. toukokuuta 2013

Tuulihatturulla lohitäytteellä

Tuulihattuja en ole koskaan tehnyt, joten aloitin nyt helpomman kautta rullamuodossa. Oli kyllä jännittävin taikina mitä olen ikinä tehnyt! Ohjeen poimin Ruokapirkasta ja hieman minua (kuten alkuperäisohjetta kommentoineitakin) arvelutti veden määrä, mutta kyllä tästä erinomainen taikina tuli kun vaan antoi taikinan porista tarpeeksi kauan koko ajan sekoittaen. Täytteeseen graavattiin lohi itse, savu- tai loimulohi sopisi tähän varmasti myös. Hurjan hyvää!

Taikina
125g voita
2,5dl vehnäjauhoja
5dl vettä
½tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Täyte
150g graavilohta
1dl kuohu- tai vispikermaa
200g ruohosipulituorejuustoa
½dl hienonnettua tilliä
½dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.

Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.

Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti