maanantai 27. toukokuuta 2013

Raparperi-mantelimurupiiras

Kaikista tarjottavista tämä oli pojan 2v synttäreillä varmaankin oma suosikki. Ellei se ollut tuulihatturulla. Tai sittenkin suklaakakku. Feta-nokkospiirakkakin oli kyllä hyvää... No, oli miten oli, niin suosittelen. Riittoisa tarjottava, eikä kovin monimutkainen vaikka  muutaman vaiheen sisältääkin. Pohjaan ei tule yhtään jauhoja vaan se koostuu pelkästä mantelimassasta ja kananmunista. Inkivääri (käytin tuoretta) toi ihanan pikantin lisän. Raparperi raikasti välissä ja kun pinta on rapeaa murua niin tosiherkkuhan siitä muodostuu.

Pohja
450 g mantelimassaa
5 kananmunaa
2 tl inkivääriä
Täyte
600 g raparperia (12–13 dl)
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Murupinta
3 dl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja
1 dl sokeria
150 g jääkaappikylmää voita

Yhdistä mantelimassa, munat ja inkivääri tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai sähkövatkaimella. Kaada ja tasoita taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Pese ja leikkaa raparperit ohuiks­i viipaleiksi. Lisää raparperien joukkoon sokerit ja perunajauhot. Levitä ne esipaistetulle pohjalle.

Valmista muruseos. Yhdistä vehnäjauhot, mantelilastut­, sokeri ja paloiteltu voi murumaiseksi ­seokseksi käsin nyppimällä. Levitä muruseos raparperien päälle. Paista piirasta 175-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Jäi vaan multa kokonaan maistamatta :( Täytyy ottaa ohje talteen, jos vaikka osaisin itekkin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ai jäi, voi harmi. Tais jäädä monelta muultakin, tätä jäi niin paljon yli. Oli se tosin iso piirakkakin. Hyvää on, mutta tosi tuhti, eli ihan vaan omalle porukalle ei kannata tehdä, ellei ole pakastinta ;) Mutta juhliin tosi hyvä, kun on niin riittoisa - ja makoisa!

      Poista
  2. Kiitos vielä kivoista juhlista - ja hyvistä tarjoiluista! Tämä oli ehkä myös oma suosikkini ja nyt kun näen reseptin oon aivan ymmälläni. Yleensä kun en ole mikään mantelin ystävä ihan näin suuressa määrin ja tämä oli se tarjottava mitä valitsin santsikierrokselle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille kun tulitte ja pahoittelut maailman hitaimmasta vastauksesta tänne! Tää on tosiaan aika jännä, kun ei tässä tajua syövänsä niin paljon mantelia. Tekee siitä just erilaisen normipiirakkaan verrattuna, mutta hyvällä tavalla :)

      Poista