maanantai 27. toukokuuta 2013

Feta-nokkospiirakka

Todella maukasta piirakkaa, ja bonukset noista oman pihan nokkosista joita ei aiemmin ole tullut hyödynnettyä. Nokkoset voi halutessaan korvata pinaatilla.


Pohja
125g voita
2 1/4dl vehnäjauhoja
2-3rkl vettä
ripaus suolaa

Täyte
n.2dl / 150g ryöpättyä nokkosta (tai pakastepinaattia)
½ purjo hienonnettuna
2rkl rypsiöljyä
200g fetajuustoa kuutioina
1dl kermaa
1dl kermaviiliä
2 kananmunaa
½rkl kuivattua basilikaa
2dl raastettua pecorinoa (tai parmesaania)
(suolaa)
mustapippuria
paahdettuja pinjansiemeniä

Nokkosen käsittelyyn löysin hyvät ohjeet täältä, kannattaa kurkata ennen kuin alkaa piirakan tekoon!

Nypi/sekoita pohjan ainekset taikinaksi käsin. Painele taikina pyöreän 28cm halkaisijaltaan kokoisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Kuulota purjo paistinpannussa, lisää nokkoset ja sekoita. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munia kevyesti käsin. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, basilika ja mausteet. Lisää joukkoon fetajuustokuutiot sekä purjo-nokkosseos. Kaada täyte vuokaa taikinan päälle. Paista 200C asteisessa uunissa n.40min. Ripottele valmiin piirakan päälle paahdettuja pinjansiemeniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti