perjantai 3. elokuuta 2012

3v synttäreiden lasten suosikit: cake pops

Kuten jo aiemmin vihjaisin, niin tyttären 3v juhlien synttärikakku oli tänä vuonna vähän erilainen. Täytekakkua en tehnyt lainkaan, mutta yhden kakkupohjan sentään. Blogeissa cake popseja, eli kakkutikkareita, on nähty jo muutaman vuoden ajan, mutta todellisuudessa ne ovat monelle vielä aika uusi juttu. Itsekään en ollut niitä ennen meidän juhlia missään päässyt maistamaan tai luonnossa näkemään. Näistä tuli kyllä sellainen hitti lasten keskuudessa, että pakko näitä on varmaan jatkossakin näperrellä vaikka niin aikaa vieviä ovatkin. Ja älyttömän makeita. Kas kummaa kun ne lapset niistä tykkää...


Jääkaapin ovi avautuu tiuhaan kun cake popseja valmistaa, jokaisen vaiheen jälkeen ne sinne aina hetkeksi laitetaan jähmettymään. Minulla homma tauottui hyvin raidallisen juhlakakun kanssa, jota sitäkin piti aina välillä hyydyttää ennen seuraavaa kerrosta, joten mitään tyhjää luppoaikaa en odotellessani joutunut viettämään. Homma eteni näiden kahden leivonnaisen kanssa oikeastaan aika mukavasti. Kakun ensimmäinen kerros hyytymään, ja kakkutikkarden pallot pyöritykseen. Pallot jääkaappiin, ja kakun toinen kerros valmiiksi. Kakku taas jääkaappiin ja palloihin reiät suklaaseen kastettuine tikkuineen ja niin edelleen. Hyvin toimiva valmistelupari, voin suositella!

Cake popsit eli kakkutikkarit 28kpl
5 munan sokerikakkupohja, kääretorttulevy käy myös
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Mittaa munat lasiin. Ota toinen samanlainen lasi johon mittaan yhtä paljon sokeria, kuin viereisessä lasissa on munia. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin perunajauhoja ja vehnäjauhoja yhtä paljon kuin munia, perunajauhoa 50-75%. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot pienissä erissä vaahtoon ja kääntele nuolijalla. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan jossa pohjalla leivinpaperiympyrä. Paista 175C asteessa n.40min. Tarkista paiston puolessa välissä jos kakku tummuu liikaa ja laita siihen folio päälle. Kumoa kakku hyvin pian paiston jälkeen.

200g appelsiinituorejuustoa 
100-200g Valkosuklaata
100g mansikka meltsejä (sulavia rakeita leivontakaupasta)
Nomparelleja

Tee kakkupohja edellisenä päivänä kun aiot pyöritellä tikkarit.
Murenna kakku kulhoon ja sekoita siihen tuorejuusto. Tee seoksesta tasainen massa. Laita jähmettymään jääkaappiin toviksi.
Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja. Varo etttet tee liian isoja, sillä ne eivät pysy tikussa ehjänä. Liian pieniin tikkua taas ei saa siististi tungettua sisään. Laita pallot taas jähmettymään jääkaappiin.
Paina tikkaritikulla (ostin leivontakaupasta) reikä jokaiseen kakkupalloon. Sulata muutama pala valkosuklaata. Kasta tikku suklaaseen ja paina se kakkupallossa olevaan reikään. Toista jokaisen tikkarin kohdalla. Laita taas jääkaappiin. Suklaa varmistaa tikun pysymisen kakkupallossa.

Sulata reilu määrä valkosuklaata mahdollisimman pienipohjaiseen korkeaan astiaan. Dippaa kakkupallot suklaaseen ja nosta pystyyn. Tikutetiin pahvi sukkapuikolla ja tikkaritikuilla ja saatiin siitä sopiva teline lasagnevuokaan. Kun valkosuklaa on jähmettynyt sulata mansikkameltsit. Dippaa pallojenhuippu siihen ja ripottele päälle nomparelleja. Laita tikut jääkaappiin juhlia odottamaan.

 
Minulla oli aikomuksena tehdä osa tikkareista mansikkaisia ja osa valkosuklaisia, mutta pidin suklaan koostumuksesta huomattavasti enemmän. Sula mansikkamelts mömmö valui heti sulatuksen jälkeen liikaa ja sitten taas toisaalta jähmettyi kuppiin tosi nopeasti. Valkosuklaa oli alusta loppuun helposti käsiteltävää ja sain pallot siinä helposti dipattua ilman poisvalumia.

Pops telineen, kuten tikkaritikutkin tilasin Ullan unelma leivontakaupasta. Taittelin telineeseen ison kasan pikkuruisia origamiperhosia koristeeksi.
 

Kaupan valmiit prinsessapiparit viimeistelivät tarjoilun. Tällä kertaa olin itse aika tyytyväinen mitoituksiin ja suolaisen&makean tasapainoon. 
 
 
Meidän ihana iso pieni on jo 3 vuotta!! ♥



6 kommenttia:

  1. Cake popsit ovat tosi söpöjä! Samoin taitaa olla päivänsankari;onnea vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä söpöjä! Ja muualla näkee vielä söpömpiä. En kyllä tämän enempää jaksaisi värkätä, hahmojutut saa jäädä muille :)
      Kiitos!

      Poista
  2. Nämä söpöläiset ovat varmasti lasten suosikkeja. Meillä Viikarin 3v -synttärit ovat vasta syksyllä, mutta olen jo pitkään miettinyt tarjoilua. Vieraita on tosin aika paljon, joten enpä tiedä riittääkö kärsivällisyyteni näiden askarteluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset oli kyllä ihan hulluina näiden perään, ja vaikka ovat tosi makeita niin monta niitä meni. Sinänsä näitä pyörittelisi ja dippailisi isommankin määrän kerralla kun siihen puuhaan kerran ryhtyy mutta vievät ihan hurjasti tilaa jääkaapista. Ei meillä ainakaan olisi saanut niitä kaappiin yhtään enempää mahdutettua. Tämä määrä ja jokaiselle vain yksi oma nimikkotikkari? :)

      Poista
  3. Voi, että sulla oli taas ihanat tarjoilut...kaikki äsken ahmin, kun en ole aikoihin ehtinyt oikein lukea kenenkään blogeja, ihan ollut ikävä. Munkin piti tehdä kakkureita Urhon synttäreille, semmosia bart simpsonin näköisiä, mutta hyvä kun ehdin yleensä pitää koko geimit, että jäi meillä toiseen kertaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ihania ne kaikki popsit joissa on väkerretty jotain hahmoja, Bartit olis varmasti olleet cooleja, mutta kun näitä tein niin tajusin että itse en ehkä koskaan ala edes suunnittelemaan moisten tekemistä. Näissäkin paloi jo aikaa kiitetävästi vaikka vaan dippailin vähän sinne sun tänne ;) Ellei sitten koko tarjoilut koostu pelkistä kakkutikkareita :)
      Tiedän tunteen kun ei millään ehdi muihin ruokablogeihin vaikka kuinka tekis mieli. Ehkä me vielä joku päivä!

      Poista