tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesän ensimmäinen mansikkakakku

No nyt tämä on tänne kirjoitettava ennenkuin unohtuu kokonaan. Brunssilla syöty mansikkakakku oli tosi ihanaa. Kuohkeaa, raikasta ja itse tykkäsin myös hieman erilaisesta koristelusta tuon reunan suhteen. Mansikkareuna oli kerrassaan erinomainen myös kakkuvuoan reunojen irrotuksessa, sillä ensimmäisen kerran ikinä ei tarvinnut miettiä että irtoaakohan kakku noin vain, vai joutuuko sitä veitsellä auttamaan (en ole koskaan kokeillut niitä reunakalvoja tms). Sanoisin että tehdään varmasti uudestaan, mutta näköjään tässä aina käy niin että tulee kumminkin kokeiltua jotain uutta kun kakkuja tekee. Vaikka olisi ollut kuinka täydellistä edellisellä kerralla. Onko teillä muilla oikeasti joku bravuurikakku jota teette aina ja aina uudestaan?

Voi että mun tekis mieli nyppästä tuo roska pois, mut eihän se enää onnistu...
  
Mansikkamoussekakku
Pohja
200g dominotäytekeksejä. Tällä kertaa minttu, mutta ehkä kumminkin perus vanilja olisi parempi.
50g sulatettua voita
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Itse laitoin ne minigrip pussiin ja painelin / hakkasin kaulimella muruiksi. Sekoita sulatettu voi keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle. Aikaisemmin minulla on ollut täytekeksejä käytettäessä se ongelma, että pohjasta on lopulta tullut ihan kivikova ja vaikea leikattava. Nyt löysin Kinuskikissalta vinkin tuon välttämiseen. Eli keksimurska levitetään pohjalle hyvin ilmavasti, tasoitetaan mutta ei painella tiukasti niinkuin esim digestiveseos (ilman keksien täytettä).  Toimi ja tuli tosi hyvä!!

Reunoihin
n.2-300g tuoreita mansikoita
Leikkaa mansikat puoliksi pitkittäin. Asettele mansikan puolikkaat vieriviereen vuoan reunoille leikkauspinta ulospäin. Laita pohja mansikoineen jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.



Täyte
n.300g pakastemansikoita
ota erikseen talteen 2-3rkl mansikoiden mehua
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g turkkilaista jugurttia
2dl vispikermaa
6 liivatelehteä
1dl tomusokeria

Laita liivatelehdet kylmään likoamaan.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri, turkkilainen jugurtti sekä mansikkasose.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se täytteen joukkoon.
Kuumenna mansikkamehu kattilassa kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Valuta neste hieman jäähdytettynä ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaisesti.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kakku hyytyneenä mansikoilla ja mintunlehdillä.
Nauti erittäin kuohkeasta ja suussasulavasta makuelämyksestä.

16 kommenttia:

  1. Supernätin näköinen kakku! Minulla ei ole oikein mitään bravuurikakkuja, tiramisua en oikein laske kakuksi. Tulee kokeiltua milloin mitäkin, vaihtelevin tuloksin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muakin tän raikkaus ulkonäössä houkuttelee hurjasti!
      Sama meno siis siellä kuin täällä. Sehän tässä on että aina ei voi tietää mikä lopputulos on kun aina koittaa uutta, mutta onneksi useimmiten onnistuu :)

      Poista
  2. Enpä tuota roskaa olisi huomannutkaan, jos et olisi maininnut :)
    Monesti kyllä itsellänikin kenkuttaa joku vastaava juttu kuvassa, jota ei oikein jälkikäteen voi enää korjata.
    Täytekakuista toistettua tulee aina uudelleen minttusuklaakakkua ja sitten kakkua kookoskreemitäytteellä ja jollain marjoilla. Aina vähäsen varioiden kuitenkin.
    Vaikka tähän tapaan:
    http://veikeaverso.blogspot.fi/2011/10/kakkua-ja-kekseja.html
    http://veikeaverso.blogspot.fi/2011/10/pieni-villi-veijari-2v.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no joo, ei se varmaan muille olis osunut silmään. Itse en meinaa muuta kuin sen roskan nähdä ;D
      OI, sulla onkin hienonkuuloisia täytteitä noissa kakuissa. Ihan uusia mulle! Mun alkoi tehdä mieli kumpaakin, harmi kun meillä yleensä juhlivien joukossa on sekä minttu- että kookosinhoajia. Hmm, voi olla että silti ainakin tuota kookosta on pakko kokeilla :)

      Poista
    2. No, tuon kookoskammon ymmärrän, kun en itsekään ole suuri kookoksen ystävä. Siltikin tykkään kovasti siitä kookoskreemistä. Mutta miten ihmeessä joku ei tykkää mintusta!! On aivan suosikkejani suklaaseen yhdistettynä, namskis! Minun herkkuni on siis se minttusuklaakakku ja jos mieheltä kysytään, niin pitää tehdä kookostäytettä.

      Poista
    3. Mä taas rakastan molempia, minttua (minttusuklaata erityisesti) ja kookosta. Ei siis pysty ymmärtämään ;D

      Poista
    4. Aivan ihanan näköinen kakku! Eikä tuohon roskaan taatusti olisi kiinnittänyt huomiota, jos sitä ei olisi täällä mainittu :D Tuollainen on kyllä helppo käsitellä jälkikäteen kuvasta pois, jos se häiritsee. Vaatii tietysti jonkinlaiset kuvankäsittelytaidot, mutta ei ole kuin parin minuutin homma.

      Tätä kakkua pitää kyllä kokeilla heti kun tuoreet mansikat ovat suht inhimillisissä hinnoissa :)

      Poista
    5. Kyllä se tässä tapauksessa on nimenomaan siitä kiinni että jopa se parin minuutin homma on liikaa. Se että saan edes jotain kuvia tänne jonkun tekstin kanssa on jotain mihin pitää olla tyytyväinen - vaikka ne roskat sitten itseä nyppisikin ;D Kunhan tuo jalassa roikkuminen lapsilla vähenee niin sitten voi keskittyä taas paremmin myös kuvankäsittelyyn, tai jo siihen kuvaukseenkin :)

      Mutta nyt kerrankin ajoissa mansikkakakun kanssa. Täällä se ohje odottelee kunhan mansikkakausi iskee kunnolla päälle!

      Poista
  3. Ihana kakku,ihailin sitä jo silloin brunssikuvissa:)Meillä loppui jo mansikka-aika,nyt on sitten kirsikoiden aika täälläpäin...
    Mulla ei varsinaisesti ole mitään bravuurikakkua,mutta multa aina pyydetään tattaripohjaisen,gluteenittoman ,appelsiinikakun ohjetta...
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2010/03/appelsiiniset-tattari-kookosmuffinit.html (ohjeessa muffineita,mutta yleensä teen tuota aina kakkuna)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ai niin, teillä on ihan eri rytmit näissä marjoissa ja hedelmissä kuin täällä. Kirsikoita saakin täällä vielä odotella hyvän tosin.
      Voi miten mielenkiintoisen kuuloinen tuo sun kakku! Pitää muistaa milloin on gluteenittomalle kakulle tarvetta!!

      Poista
  4. Vaikuttaapa ihanalta, oikea kesäunelma! Täytyy varmaan taas vähän täydentää testattavien reseptien listaa, vaikka se on jo ennestäänkin kilometrien mittainen. : ) Yhteen aikaan Baileys-kakku (slurps!) oli jonkinmoinen bravuurini, mutta sittemmin on kyllä tullut kokeiltua melkein joka kerta jotakin uutta ohjetta. Eli aina saa jännätä, onnistuuko vai ei... : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baileys-kakkua en ole koskaan tehnyt enkä maistanut, vaikka sitä AINA kaikki niin kehuvat. Testauslistalla se on ollut vuosia, mutta ikinä en muista kun mietin että minkäköhän kakun tekisi. Pian se on kyllä lopultakin PAKKO muistaa =)

      Poista
  5. Hei, tätä kakkua aion testata! Osaatko sanoa miten paljon 300g pakastemansikoita on desilitroina? Entä jos käytän valmista (pakastettua) survosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, nyt kyllä pistit aika pahan. Mitähän mä valehtelisin, olisko 5-6dl..? Pakastetusta survoksesta olen tehnyt kerran itsekin ja nyt vielä tarkistin että ne mun rasiat joita pakkasessa vielä pari viime kesältä on painaa 311g kun ovat ihan ääriään myöten täynnä. Ja rasiana on siis se Orthexin pienin, eli 0.3dl. Ei kyllä haittaa jos mansikoita menee enemmäkin, lisämaku ei ole pahitteeksi. Tämä 300g vaatii sitten juurikin reilusti mansikoita päälle koristeeksi!

      Keittiövaa'an ostamista suosittelen, helpottaa elämää huomattavasti :) Meilläkin on sellainen ihan pieni ja halpa joka mahtuu mihin tahansa hyllysyrjään silloin kun ei ole käytössä.

      Poista
  6. Oi, tästä ihanammaksi mansikkakakku-kuva ei voi kyllä mennä! NAM :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On se aika herkku :) Eikä kuva edes valehtele ;)

      Poista