sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Pinaattivoimaa

Jostain syystä emme ole koskaan ennen tulleet tehneeksi pinaattilettuja itse. Ehkäpä innostus ei ole ollut huipussaan, kun muuta kokemusta meillä kummallaakaan ei kyseisistä lätyistä ole kuin koulusta, työpaikkaruokalasta ja pari kertaa haksahdetusta einesrasiasta. Koulussa pinaattiletut tarjottiin lisäksi aina tonnikala-maissihernepaprika-"risoton" kera, eikä sekään varsinaisesti makuelämystä lisännyt. Ihan hyvää, mutta ei mitään mitä jää kaipaamaan. Einesletut taas maistuvat eineksiltä vaikka ne kuinka vielä voissa paistaisi, mutta reilun hillon kanssa niitä on pystynyt syömään.




No, nyt sitten kuitenkin tuli mieleen, että jospa niitä itsekin kokeilisi paistaa kun eihän ne nyt kovin haastavia ole, ja voi että. Näihin iski oikein himo! Resepti nopeasti talteen, niin ei pääse unohtumaan (ei niinkään itse ohje, kun sehän on varsin simppeli, mutta se että tämmöistäkin herkkua on olemassa)! Ohjeen poimin Hellapoliisilta ilman muita muutoksia kuin että lisäsin paistamiseen tarkoitetun öljyn jo taikinaan ja paistoin letut pienenpienten voinokareiden kera. Lisänä puolukkahilloa, joka on suorastaan pakollinen, ja vähän ruokaisampi ateria saatiin kokoon kun höyrytettiin lisäksi vielä luomunakkeja. Hyvvää!!

Pinaattiletut
0,5 l maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150 g sulatettua pakastepinaattia
1 rkl rypsiöljyä

Riko vispilällä kulhossa munien rakenne, lisää joukkoon maito. Sekoita joukkoon jauhot, suola, pinaatti ja öljy. Kuumenna lettupannussa nokare voita ja paista molemmin puolin. Parempia saa, jos taikinaa malttaa seisottaa vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Ja seuraavana päivänä voi paistaa loput, jos tuntuu että kaikki ei mene kerralla. Tästä tulee lettuja alkuperäisen ohjeen mukaan 40-50, meille ehkä n.30 - taisi olla vähän paksummat letut, mutta silti niin ihanat :)




5 kommenttia:

  1. Hei kiitos tästä! Kaupan pinaattiletut maistuu ihan KARMEALLE, joten heti arjen tullen testiin :)

    Joo ja sit on kesä tulossa, joten odottelen innolla kesäisiä kakkuja, lähinnä niitä hyydyke kakkuja raikkaan makuisena :)

    VastaaPoista
  2. :) Ja kevään koittaessa pinaatin voi korvata nokkosella. Määrää kannattaa vähän kylläkin vähentää.
    Kiitos ensinnäkin teidän kotikebab-ohjeesta. Muistin sen kun pakkasessa lojui naudan paisti, se lihan höylääminen lastuiksi oli loistojuttu ja lihasta tuli hyvää! Maustin vähän erilailla, kun kaapista ei löytynyt kaikkea mutta hyvää silti.
    Sitten sitruunarisotto on myös testattu ja oli hyvää :). Ostin ihan risottoriisiä, kokeilen ohralla joku toinen kerta. Pitää tehdä risottoa ihan ilman sitruunaakin.
    Ja viimeisenä, tulipahan viimeinkin testattua banoffee! Kun löysin maitopurkin meidän lähikaupasta. Se kolmen tunnin keittäminen tuntui aika isolta urakalta, ja toisaalta mulla pyöri mielessä, että mitäköhän kemikaaleja siitä peltipurkista irtoaa toffeen sekaan lämmittäessä...niin että luovuin keittämisestä kun netissä tuli vastaan ohje jossa tiivistetty maito pistettiin mikroon ja sekoiteltiin välillä ettei kuohu yli. 5 minuuttia riitti + sekoittelut :). Olisi vaan kiva kuulla tuleeko jonkun banoffee-ekspertin mielestä mikrottaessa erilainen toffee kuin keittäessä. Kaikenkaikkiaan kakusta tulee kuitenkin mun mieleen liian makea. Kun en ole mikään himo-toffeen-ystävä muutenkaan. Mutta tärkeintä tässä oli tuo kokeilu. Ja nyt on kokeiltu.

    VastaaPoista
  3. Katriina, ne einesletut on tosiaan ihan surkeita. Onneks tää itse tekeminen onkin tosi helppoa. En tajua miten tähänkin niin kauan meni että tuli tehtyä...

    Joo, eiköhän jotain uusia kakkujakin tule taas kokeiltua! Mutta sitä odotellessa tuosta sivun "kakku" tunnisteista löytyy jo valmiiksi aika monta marjaista ja hedelmäistä juustokakkua jos vaan jaksaa selata :)

    Helena, nokkoset tosiaan sopii lettuihin hyvin! Pitäis vaan päästä mökille tms, kehäkolmosen vierestä tuntuu vähän ankeelta mennä niitä poimimaan...

    Ai kun kiva kuulla mitä kaikkea olet testaillut :) Kotikebab kuuluu meillä edelleen vakioihin, kyllä sitä varmaan kerran kuussa tulee syötyä. Ja aina on hyvää!

    Kerropa sitten jos ohrattoa koitat, että mitä oot siitä ite mieltä? Risotto maistuis mulle nykyisin melkein milloin vaan... Pinaattiversiokin on namia :)

    Kiitos kovasti tuosta mikrovinkistä! Mä en siitä ollut ennen kuullutkaan. Muakin on se keittäminen vähän ahdistanut ja sitä peltipurkkia siinä ympärillä en ole suostunut edes ajattelemaan. No, ei sitä ole tullut kuin kai kahdesti keitettyä, joten ehkä niitä liuenneita aineita ei ihan hirveästi ole elimistöön kertynyt... Mutta siis avasit purkin ja kaadoit sisällön ihan johonkin tavan kippoon? Tarttiko jättää paljon kuohumisvaraa - siis minkä kokoiseen kulhoon itse laitoit? Voiskin koittaa piakkoin, kun kaapissa yksi maitopurkki on jo jonkun aikaa lojunut. Enkä ihmettele jos et ihastunut jos toffee ei muutenkaan oikein maistu. Banoffeehan on ihan yltiömakeaa - pitää olla monta syöjää tarjolla niin kuin tuohon key lime paihinkin!

    VastaaPoista
  4. Moi!
    Joo, eli maitopurkki auki ja mikronkestävään astiaan. Pitää sekoitella välillä. Mulla oli ihan liian pieni astia, kuohuomisvaraa pitää siis olla kunnolla! Eli mä sekoittelin tosi tiuhaan. En tiedä vaikuttaisiko se ettei tartte sekoittaa niin paljon, että maitotoffeesta tulisi vähän ruskeampaa...?
    En mäkään usko, että nyt kerrasta parista tulee mitään suuria ainejäämiä kakun mukaan jos keittelee, siis jos tulee yhtään. Mutta on toi mikro ainakin nopeampi. Mielenkiinnolla kuulen että mitä mieltä olet jos kokeilette!

    VastaaPoista
  5. Hei! Hyvää Pääsiäistä perheellenne!

    VastaaPoista