torstai 3. syyskuuta 2009

Pähkinäiset pikkuleivät

Edellisessä postauksessa tuli annettua lukijoille mahdollisuus ehdottaa missä järjestyksessä julkaisemme viimeaikojen kokkaustemme reseptit. Pyyntöjä ei tullut montakaan, joten ne pari on helppo toteuttaa. Ensimmäiseksi ehti kommentti koskien cookiesseja, ja ne kirjaammekin tänne mielellämme, sillä ne olivat oikeasti todella maistuvia! Nämä pikkuleivät kävivät täysin aidoista valmis cookiesseista, ja tässä tilanteessa se on kehu ;) Rakenne oli mukavan rapea, rusinassa ja pähkinässä ei turhia säästelty (mikä nostaa ne ehdottoman reilusti kaupan keksien yläpuolelle!) ja fariinisokeri toi mukavaa lievää toffeen aromia tekemättä näistä kuitenkaan liian makeita. Helppoja valmistaa ja miellyttävät todistetusti vieraita kahvin, teen tai karpalomehun kera – suosittelemme ehdottomasti! Ohje löytyi vuoden vanhasta Maku-lehdestä 5/08.

Rusina-pähkinäcookies (12kpl)
100g voita
1½dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1 luomu kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1½dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1dl rusinoita hienonnettuna
1dl pähkinöitä murskattuna (me käytimme pähkinäseosta, josta löytyi ainakin maapähkinää, saksanpähkinää, cashewpähkinää, hasselpähkinää ja manteleita)
Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten ja sekoita kuivat aineet, rusinat ja pähkinät mukaan. Jaa taikina 12 palloksi ja taputtele ne keskikokoisiksi pikkuleiviksi leivinpaproidulle pellille. Ripottele vielä hieman fariinisokeria keksien päälle. Paista 200C asteessa noin 12-15min. HUOM! Jäähdytä kypsät pikkuleivät ritilän päällä niin ne rapeutuvat.

3 kommenttia:

  1. kiitokset kovasti ohjeesta. teimme tänään näitä vieraiden tullessa ja hyvää oli. vähensimme pähkinöiden määrää puoleen, mutta täydennykseksi leikkasimme tilalle hiukan tummaa suklaata ;)

    VastaaPoista
  2. Ai ne menkin heti testiin, kiva että ohje oli hyödyksi! Suklaa varmasti sopi myös joukkoon, itsekin mietin että pitäisi joskus kokeilla. Meillä vaan mies on sellainen pähkinäaddikti, että pähkinöistä ei vähennystä tehdä vaan tarvittaessa sitten rusinoista :)

    VastaaPoista
  3. Googlailin pähkinä cookies ja päädyin tänne! resepti testattu, herkullisia tuli! kivaa vaihtelua suklaacookieseille. Tein tosin vain pähkinällä, rusinoita ei ollut. Herkkua silti :)

    VastaaPoista