maanantai 14. syyskuuta 2009

Kasvihuoneen satoa keitoksi

Tässäpä helppo ja erittäin maukas kesäkurpitsakeiton ohje. Meillä tätä on tehty nyt muutaman kerran, kun lainakasvihuoneessamme kasvattamat kesäkurpitsat villiintyivät, ja innostuivat tekemään ISOJA kurpitsoita oikein urakalla. Kesäkurpitsoista on puuhattu paljon muutakin, mutta keitto nyt tässä ensimmäiseksi, koska se sopii niin hyvin samalla kertaa postatun poro-leipäjuustofocaccian kumppaniksi. Tätä parivaljakkoa suosittelemme lämmöllä! Mutta jos leivän teko ei innosta tai siihen ei ole aikaa, maistuu keitto kyllä mainiosti yksikseenkin ja on nopea valmistaa.


Kesäkurpitsakeitto
500g kesäkurpitsaa lohkoina
4 isohkoa perunaa lohkoina
1 sipuli lohkoina
(2 valkosipulinkynttä)
8-10dl vettä
2 luomu kasvisliemikuutiota
(1-2dl ruokakermaa)
reilusti mustapippuria myllystä
muutama oksa tuoretta timjamia
Laita kesäkurpitsat, perunat ja sipulit kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kiehauta. Keitä kasviksia n.20 minuutia tai kunnes ne ovat hyvin pehmenneet. Sitten kaksi vaihtoehtoa:
1) Mausta pippurilla ja timjamilla ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
2) Kaada noin puolet vedestä pois toiseen astiaan. Mausta keitto pippurilla ja timjamilla ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää ruokakermaa maun mukaan ja kiehauta nopeasti.
Meille keitto maistui hyvin sekä kermalla että ilman. Ilman kermaa siitä tulee ehkä hieman joku terveyskeitto mieleen, mutta hyvää silti :)

2 kommenttia: