tiistai 17. maaliskuuta 2009

Pannacottaa viikon aloitukseksi

Viikko lomaa, ja oletettavasti lopultakin taas aikaa blogata useita kertyneitä juttuja! Herra Patalintu ei valitettavasti päässyt tätä lomaa jakamaan, mutta hieromatta enempää suolaa haavoihin, rouva on silti erittäin tyytyväinen lomalainen. Kevätaurinko ei toistaiseksi ole säteitään esitellyt, mutta jos loma keskittyy sohvalle kirjojen ja läppärin ääreen, ei sillä nyt niiiin suurta merkitystä ole... Kyllä, kyllä, lupaan myös käydä ulkona kävelyllä silloin tällöin - satoi tai paistoi!

Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi, ystävä tuli käymään lounasseuraksi. N onkin harvinaisempi vieras, sillä vaikka matka ei ole linnuntietä pitkä, niin julkinen liikenne Espoon ja Vantaan välillä sukkaa aina vaan sen verran, että kovin usein ei ole kellään käytettäväksi kolmea tuntia meno-paluu matkoihin. Ihanaa että käynti nyt saatiin sopimaan aikatauluihin! Lounaaksi tarjosin meidän jo aikaisemmin testaamaa ja hyväksi havaittua pastaa tonnikala-sitruuna-kapris-kastikkeella. Siitä ei sitten nyt sen enempää, kun siitä on jo aiemmin tarinoitu.

Jälkiruoaksi löytyi edellisenä päivänä vanhoja aikakausilehtiä pois heitettäessä hieman erilaisen pannacottan ohje. Aiemmin olemme kokeilleet piimäpannacottaa, joka olikin aivan ihanaa. Nyt oli sitten ihan rehellisen kermaversion vuoro, jossa vielä lisänä reilusti valkosuklaata. Etiketti-lehden (3/2008) ohjeessa sekaan oli laitettu mangososetta, mutta itse päädyin nyt persikkaan. Tarkoituksena oli, että lisäksi hankkisin tuoreita persikoita, mutta eihän niitä tietenkään nyt kaupassa ollut (eipä olisi ollut mangoakaan). Lautasen reunalla siis nektariinia paremman puutteessa ja ihan hyvin sekin kokonaisuutta raikasti. Ja jonkinlainen raikastus oli hyvinkin paikallaan, sillä vaikka tämä(kin) pannacotta oli todella ihanaa, niin makeutta siitä ei tosiaan puutu. Makeaa tai ei, niin hyvin tyytyväisenä kävin äsken toteamassa, että jääkaapissa on vielä 2 annosta jäljellä - mutta ei varmasti kauaa ;D

Valkosuklaa-persikka-pannacotta
2dl kuohukermaa
2dl maitoa
2rkl vaniljasokeria
½dl sokeria
130g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1dl persikkasosetta (Bona)
Sekoita kerma, maito sekä sokerit ja kiehauta. Sulata koko ajan sekoittaen joukkoon valkosuklaa pieninä paloina. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä (5 min) ja sekoita ne sitten kuumaan kerma-suklaaseokseen. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon persikkasose. Jaa annosmaljoihin (joko sellaisiin joista pannacotta kumotaan kuten kuvissa, tai sellaisiin joista sen voi lusikoida suoraan suuhunsa) ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Tarjoa tuoreiden hedelmien kera. Tässä kastikkeena lisäksi muutama tippa vaahterasiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti