sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Tupariviemisiä

Kokosimme voimat ystävämme A:n kanssa ja veimme porukassa ystäväpariskunnan tupaantuliaisiin muutamia Arabian Nero-astioita, joista A:lla oli ”melko” varma vinkki, että saattaisivat olla mieluisia. Valkoiset astiat yksinään tuntuivat hieman orvoilta, joten me leivoimme niihin täytteeksi valkosuklaa-karpalokeksejä ja A askarteli lisäksi hienoja pöytätabletteja. Paketista tuli oikein komea sellofaaniin pakattuna, mutta kiirelähdön ansiosta se jäi kokonaan kuvaamatta. Määränpäässäkään ajatus ei kulkenut ajoissa, vaan tuli mieleen vasta kun paketti oli jo avattu ja keksit laitettu kiertoon. Mutta kameroitahan löytyy kaikilta, ja keksejäkin jäi tupareilta yli, joten ystäväpariskunta lupautui harrastamaan ruokakuvausta seuraavana päivänä, kiitos siitä! :) Kuvassa keksien lisäksi esillä yksi Nero-kipoista sekä pala tablettia.


Keksien ohje on poimittu Maku-lehdestä 6/08, tosin niissä oli karpaloiden sijaan käytetty puolukoita. Lähikaupasta ei löytynyt kuivattuja puolukoita, mutta kuivattuja karpaloita oli muutamaakin laatua, eikä vaihtoehto ollut lainkaan huono. Karpaloilla näistä tuli niin makoisia, että luultavasti seuraavankin kerran käytämme niitä ihan tarkoituksella. Valkosuklaan puutteesta keksejä ei pääse moittimaan, joten makeudessa löytyy. Juurikin sen vuoksi, nämä maistuvat erityisen herkulliselle kahvin tai mustan teen kera.

Valkosuklaa-karpalokeksit

300g valkosuklaata
50g voita
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
100g kuivattuja karpaloita (tai puolukoita)
2 munaa
Paloittele 200g valkosuklaata kulhoon ja sulata sitä voin kanssa mikrossa pari minuuttia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä. Murra tai leikkaa loppu 100g valkosuklaata sormenpään kokoisiksi paloiksi sivuun odottamaan.
Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää vehnäjauhot, leivinjauho, sokeri, vaniljasokeri sekä karpalot ja sekoita taikinaksi. Lisää vielä suklaapalat ja sekoita joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta 2 uunipellin pituista ja noin 8cm levyistä tankoa leivinpaperin päälle pellille. Paista 200C asteessa 15-20 min kunnes tangot ovat kullanruskeita. Anna tankojen jäähtyä n.15 min ja leikkaa niistä sen jälkeen n. 2cm paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet pellillä erilleen toisistaan ja nosta pelti vielä uunin jälkilämpöön vartiksi, jotta kekseistä tulee oikein rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti