torstai 25. syyskuuta 2008

Fetaa, yrttejä, broileria ja Maldonia

Jostain syystä emme ole aiemmin huomanneet että Stockmannilla on nettisivuillaan paljon herkullisia reseptejä. Nyt kun ne löysimme, päädyimme heti kokeilemaan yhtä. Tässä on paljon meidän suosikkimakuja ja raaka-aineita ympättynä yhteen ohjeeseen, joten selväähän se oli alusta alkaen että hyvää sen täytyy olla. Alkuperäinen ohje siis linkin takana, alla meidän puolitettu ja hivenen muunneltu versio.
Olemme nyt hetken aikaa testailleet Stockan herkun lihamestarin suosittelemaa Maldonin savumerisuolaa, vaikkakaan tänne blogiin ei ole aiemmin yhtään ohjetta jossa sitä olisimme käyttäneet eksynyt. Tämä johtunee siitä , että Maldon sopii parhaiten yksinkertaisiin ruokiin, kuten pannulla paistetun kalan maustajaksi, ja siinä ei ole paljon ylös kirjaamista... Meistä on kyllä tullut ihan Maldon-faneja, vaikka emme paljon suolaa käytäkään, tai ehkä juurikin sen vuoksi sillä se tuo erittäin mukavaa makua ruokiin. Suosittelemme tutustumaan jos ei ole aiemmin tuttu. Löytyy myös ilman savua.

Fetajuustolla ja tuoreyrteillä täytetty broilerinfilee
2kpl broilerin rintafileetä
30g vuohen maidosta tehtyä fetaa
2rkl kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
4 siivua puolikuivattua tomaattia
1rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1rkl tuoretta persiljaa silputtuna
½tl kuivattua oreganoa
Hyppysellinen Maldon savusuolaa
Pari rouhaisua mustapippuria
½dl vettä
2rkl valkoista balsamietikkaa
1rkl soijaa
Sekoita murennettu fetajuusto, yrtit, valkosipuli ja tomaatti jugurtin joukkoon. Leikkaa tasku rintafileisiin ja täytä tahnalla. Sulje aukko coctailtikuilla. Hiero rintafileiden pinnalle pippuria ja suolaa. Ruskista broilerinyytit pannulla ja laita uunivuokaan. Sekoita vesi, balsamietikka sekä soija keskenään ja ”huuhdo” paistinpannu niillä. Kaada tästä saatu liemi uunivuokaan. Kypsennä 175C asteisessa uunissa n.40min.
Hyvän kastikkeen saat sekoittamalla n.2dl kreikkalaista jugurttia, 2-3 rkl tomaattipyrettä ja 1 maustemitan kuivattua basilikaa keskenään. Tarjoa broilerinfileet jugurttikastikkeen, raikkaan salaatin ja lohkoperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti