keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Lohileipäloimujuusto - vai mikä se nyt oli

Erään kerran, toisen teki mieli kalaa ja toisen leipäjuustoa (olimme siis jo kaupassa). Tämä salaatti on sitten sen pikaisen neuvonpidon tulos, ja erittäin hyvin molempia tyydyttävä. Sen lisäksi että kyseinen salaatti on äärimmäisen maistuvaa se on myös helppo ja nopea valmistaa. Olemme tätä jo useamman kerran tehneet emmekä ole mitään korjattavaa reseptiin löytäneet. Täydellinen iltapala surkean työpaikkalounaan jälkeen tai miksei vaikka alkupalaksi erinomaiselle illalliselle. Tässä on sopivasti kahdelle (nälkäiselle), mutta määriähän on helppo muuttaa.

Leipäjuusto-loimulohi-salaatti
100g leipäjuustoa
150g loimulohta
puoli punttia jääsalaattia
100g kurkkua "kuutioina"
tilliä silputtuna
ruiseipäkuutioita (paahda esim. Ruispala leivänpaahtimessa ja leikkaa kuutioiksi)
sitruunamehua
Annokset kootaan suoraan lautasille eli revi ensin salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää kurkut. Irrota lohesta nahka (jos sellainen on) ja poista ruodot ja lisää lautasille. Leikkaa myös leipäjuusto sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää annoksiin. Ripota vielä tilliä sekä ruisleipäkuutioita (ehdoton) ja purista sitruunamehua maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti