sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Lisää lämpöä

Tänään keittelimme keittoa paahdetuista paprikoista. Resepti on bongattu jo talvella Maku-lehdestä (6/07), mutta emme syystä tai toisesta ole sitä aiemmin saaneet kokeiltua. Meillä hurahti soppaan vähän reilummin cayennepippuria (ei mitenkään epätavallista), joten eipähän palellut kun söimme sitä auringonpaisteessa parvekkeella. Muitakin pikkumuutoksia alkuperäiseen tehtiin. Keiton kanssa söimme jo aiemmin ylös kirjattuja pestokanahalloumileipiä, jotka edelleen maistuivat paremmilta kuin hyviltä.

Keitto paahdetuista paprikoista
3 isoa punaista paprikaa
2 keskikokoista punasipulia
3 valkosipulin kynttä
n.8dl vettä
2rkl tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
1½rkl balsamico-etikkaa
2tl sokeria
1 laakerinlehti
1tl kuivattua basilikaa
ripaus valkopippuria
ripaus cayennepippuria
2dl ruokakermaa (5%)
Kuumenna uunin grillivastus 220C asteeseen(onnistuu myös ilman grilli-toimintoa, kestää vain vähän pidempään). Halkaise paprikat ja poista niistä siement. Kuori ja lohko sipulit isoiksi lohkoiksi. Laita paprikat uunipellille kuori ylöspäin, ja lisää mukaan myös sipulit ja valkosipulit (valkosipulin kynsissä saa olla vielä kuoret päällä). Paahda uunissa, kunnes paprikoiden pinta on reilusti ruskea. Sujauta paprikat kuumana muovipussiin ja sulje pussi. Höyry auttaa irrottamaan kuoren. Kun paprikat ovat jäähtyneet hieman että pystyt niihin koskemaan, ota ne pois pussista ja revi kuoret irti. Me olemme näitä kuoria irroitelleet myös laittamalla kuumat paprikat suoraan kylmään veteen, ihan hyvin irtoavat myös niin. Muista poistaa kuori myös valkosipuleista.
Kumoa kasvikset kattilaan ja lisää sinne myös kaikki muut aineet paitsi ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n.15min. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta keitto. Laita annosten päälle vielä tuoretta basilikaa ja tarjoile leivän tai leipäkrutonkien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti