perjantai 6. kesäkuuta 2008

Grilliruokaa ilman grilliä

Viime lauantaina mielemme teki kovasti grilliruokaa (siis itse grillattua, ei mitään nakkigrilli osastoa), mutta ilman grillauspaikkaa jouduimme tyytymään oman uunimme tarjoamiin mahdollisuuksiin. Päädyimme tekemään itsemarinoidut naudanlihapihvit, paistettuja kasviksia pekonilla ja sienillä höystettynä, uusia (vielä valitettavasti ruotsalaisia) perunoita ja crème fraîche "kastikkeen". Oli kerrassaan herkullista, vaikka kyllähän siihen olisi vielä lisämausteeksi pieni savunmaku sopinut...

Marinoidut naudanlihapihvit
oman maun mukaiset pihvit, meillä marmoroidut ulkofileet
1/2dl oliiviöljyä
2rkl punaviiniä (tai 1rkl balsamico-etikkaa)
1rkl soijakastiketta
1rkl sinappia
1rkl tomaattipuretta
1 murskattu valkosipulin kynsi
mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset haarukalla kulhossa hyvin ja laita pihvit seokseen marinoitumaan 2-8 tunniksi. Kun lihat ovat marinoituneet, kuumenna parilapannu kuumaksi ja ruskista pihvit nopeasti molemmin puolin. Aseta pihvit uunivuokaan ja laita ne 200C asteiseen uuniin 15-20 min. Paiston jälkeen anna vielä vetäytyä 5min foliokääreessä.
Pihvin päälle sopii hienosti crème fraîche kastike. Eli kevyt crème fraîchea ja sinne reilusti silputtua ruohosipulia.

Paistetut kasvikset, pekonilla ja sienillä
1 pieni kesäkurpitsa reiluina lohkoina
½ vihreä paprika isohkoina lohkoina
½ keltainen paprika isohkoina lohkoina
2 pientä tomaattia ilman siemeniä, pieniksi pilkottuna
1 hienonnettu sipuli
2 hienoksi pilkottua valkosipulin kynttä
100g ruskeita herkkusieniä
2-3 siivua pekonia pieninä paloina
Oliiviöljyä paistamiseen
Lehtipersiljaa
Mustapippuria
Paista pekonia omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää sienet, sipuli sekä valkosipuli ja paista muutama minuutti, niin että sienien vesi on poistunut halutun verran. Lisää tomaatti ja paista niin että tomaatista muodostuu pieni "kastike". Lisää sen jälkeen paprikat ja kesäkurpitsa ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15min tai kunnes kasvikset ovat halutun kypsyiset. Voit lisätä oliiviöljyä jos seos tuntuu kuivalta ja mausta mustapippurilla. Ripottele lopuksi päälle vielä hienonnettua lehtipersiljaa. Tässä voi tietenkin käytää myös monia muita kasviksia esim. pitkiä papuja ja parsakaalia sesongin tai maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti